Estetică facială

Estetică facială
Estetica faciala

INJECTAREA ACIDULUI HIALURONIC

Odată cu înaintarea în vârstă pielea se deshidratează, celulele se regenerează mai greu iar pielea îşi pierde elasticitatea. Astfel apar ridurile fine, care în timp devin riduri adânci. Acest tip de riduri te pot face sa arati chiar si cu 10 ani mai batrana. Acum, pentru a trata ridurile se apelează  la chirurgia fără bisturiu.  In gama de injecţii antirid din medicina estetica, acidul hialuronic  este una din substanţele cele mai noi folosite de practicieni.

Acidul Hialuronic  este folosit ca susbstanta de umplere pentru stergerea ridurilor faciale si remodelajul facial volumetric precum si pentru îmbunatatirea aspectului buzelor. Acidul hialuronic este o substanta ce se găseşte în mod fiziologic în organism, contribuind la structura normală a pielii sănătoase, lucru ce il face sa fie tolerat si  sa nu provoace reactii adverse fiind  considerata cea mai sigura substanta de umplere.

Capacitatea de lifting si de crestere a volumului este data de calitatea acidului hialuronic de a atrage o cantitate importanta de apa si este consolidata prin procesul de stabilizare la care sunt supuse produsele injectabile.Cele mai folosite filere cu acid hialuronic pe plan mondial sunt Restylane produs de Q-Med AB, Suedia si Juvederm produs de Allergan, SUA.

Injectarea acidului hialuronic la nivelul ridurilor are ca efect umplerea  si implicit dispartia lor, iar aspectul va fi cu  pana la 10ani mai tanar !

Injectarea de acid hialuronic este o procedura nedureroasa, interventia se realizeaza sub anestezie locala, pentru injectare folosinduse ace foarte fine, atraumatice.    Pacienta nu trebuie sa-si intrerupa activitatea. Ideal este ca efectuarea interventiei sa se realizeze la sfarsitul saptamanii tocmai pentru ca aspectul final este vizibil dupa  2-3 zile de la interventie si dureaza 6-8 luni.

AUGMENTAREA (MARIREA) BUZELOR PRIN INJECTARE DE

Buzele au un rol important in estetica faciala, fiind cele care constituie elementul atragator prin forma si volumul lor. Lipsite de volum, mai putin conturate si chiar asimetrice, buzele pot fi tratate prin injectarea unor substante (dermal fillers) care produc distensia tesuturilor, remodeland in acest fel volumul si forma lor.

Marirea de buze cu acid hialuronic reprezinta cea mai populara procedura de chirurgie estetica din intreaga lume. Fiind o tehnica minim invaziva, complet nedureroasa (efectuata in conditii de anestezie locala), cu o perioada de recuprerare foarte scurta, care nu necesita intreruperea vietii socio-profesionale, marirea de buze este practicata cu succes in SUA si Europa de Vest de peste 30 de ani.

La anumite persoane buzele au dimensiuni reduse tinind cont de proportiile estetice ale fetei. Odata cu inaintarea in varsta se observa o atrofie la nivelul  buzelor care duce la apariţia ridurilor din jurul buzelor şi la coborârea unghiurilor externe ale gurii.Prin realizarea unor buze mai pline se obtine si un aspect întinerit al feţei , odata cu stergerea ridurilor periorale şi o intensificare a expresivitatii faciale.

Augmentarea buzelor cu substanţe de umplere poate fi si alegerea dumneavoastră daca dimensiunea acestora nu va multumeste sau daca constatati subţierea buzelor odată cu înaintarea în vârstă

În timpul consultaţiei puteti sa ne informati asupra formei şi dimensiunilor dorite ale buzelor iar noi vă vom oferi recomandări cu privire la tipul de substanţă de umplere şi tehnica ce oferă cele mai frumoase rezultate în cazul dumneavoastră.

Tehnica presupune injectarea acidului hialuronic sub pielea buzelor, pentru a le redefini conturul precum si pentru a crea un efect de volum global al buzei. Se pot corecta de asemenea si asimetriile buzelor, precum si ridurile fine din jurul buzelor. Toate acestea confera regiunii periorale un aspect tanar, senzual si rafinat, care se mentine in medie 8 luni (variind intre 6 si 12 luni).Dupa injectare masajul buzelor ajuta la dispersarea uniforma a substantei.

De obicei, o singură injectare este suficientă pentru a produce efectele dorite. Intervenţia poate fi făcută la o buză sau la ambele, în funcţie deoptiunea dumneavoastra. Un mare avantaj al acestei proceduri îl constituie faptul că se obtin rezultatele dorite fără a fi necesar un timp de recuperare  iar posibilele efecte secundare sunt temporare şi pot fi controlate. Rezultatele sint vizibile cel mai adesea imediat dupa interventie dar rezultatul final apare dupa 2-3 zile cind edemul datorat injectarii si masajului dispare.

CORECTIA RIDURILOR FETEI

Exista doua tipuri de riduri: cele de expresie si cele statice.

Ridurile de expresie sunt consecinta mobilitatii muschilor fetei atunci cand trecem prin diverse stari (tristete, depresie, stress, incordare).Acestea se corecteaza prin injectarea locala de toxina botulinica cunoscuta sub numele de botox.

Botoxul este o substanta care, odata injectata intr-o anumita zona a fetei, blocheaza terminatiile nervoase ale muschilor determinind fenomenul de relaxare locala. In acea zona pielea va arata intinsa datorita relaxarii muschilorsituati sub piele. Procedura dureazăa aproximativ 10-15 minute şi este complet nedureroasă.

Ridurile statice sunt de obicei consecinta expunerii prelungite la soare si vant  sau a pierderii elsticitatii pielii ca urmare a inaintarii in varsta. Ridurile statice incep sa se formeze inaintea varstei de 20 de ani, insa devin vizibile mult mai tarziu.Ridurile statice se pot corecta prin injectarea acidului  hialuronic .

Rezultatele intervenţiilor cu acid hialuronic

Efectul acidului hialuronic este vizibil imediat. La sfârşitul şedinţei ridurile deja au dispărut, dar rezultatul definitiv devine optim după 10 zile de la intervenţie. Acesta este timpul necesar pentru ca organismul să asimileze complet acidul hialuronic.

Acidul hialuronic este o substanta care se resoarbe. Efectele sale sunt deci, temporare şi durează în medie 6 -8 luni, până la 12 luni, în cele mai bune cazuri. Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcţie de vârstă si de zona tratată.

Contraindicaţiile acidului hialuronic

Chiar dacă acidul hialuronic rămâne produsul cel mai sigur de pe piaţă principalul risc ramane cel alergic, dar care este extrem de rar.

Pe de altă parte, proprietatea  acidului hialuronic de a fi asimilat usor de organism reprezintă un avantaj deoarece in cazul unor rezultate nemultumitoare pentru pacienta sau a unor complicatii, acestea sunt doar tranzitorii.

Desigur în cazul persoanelor insarcinate sau a celor care alapteaza este mai bine să fie evitate injecţiile cu acid hialuronic.

INJECTAREA FACIALA DE TOXINA BOTULINICA (BOTOX)

Cunoscute sub denumirea de riduri de expresie, ridurile faciale şi cervicale apar prin subţierea marcată a pielii ca urmare a contracţiilor muşchilor cervico-faciali, conferind un aspect inestetic, îmbătrânit al feţei şi a gâtului.

Toxina botulinică este un inhibitor al legăturii dintre fibrele nervoase motorii şi muşchi, determinand  blocarea contracţiei muşchiului in timpul perioadei de acţiune a toxinei. ( 6 şi 8 luni ). Tratamentul de refacere  facială prin injectare de toxina botulinică reprezintă o metodă neinvazivă, rapidă şi eficientă de corectare a ridurilor fetei.Injectarea toxinei botulinice se realizeaza cu preponderenta pentru ridurile  frontale orizontale sau verticale (glabelare) sau pentru cele din jurul ochilor ( ridurile labei de gasca). În afară de tratamentul ridurilor de expresie, toxina botulinică se foloseşte cu succes în tratamentul hiperhidrozei (transpiraţia în exces).

Tratamentul constă în injectarea soluţiei care contine toxina botulinica cu ajutorul unor ace foarte subtiri la nivelul zonelor respective. Efectul toxinei botulinice începe să se instaleze după 3-4 zile de la injectare, fiind maxim după 14 zile.. Odată cu instalarea efectului toxinei botulinice si implicit al relaxării musculare aspectul facial are un aspect luminos şi apare întinerit. După 6- 8 luni efectul  toxinei botulinice diminuă treptat, musculatura reluându-şi funcţia anterioară injectării.

     Pentru obţinerea unor rezultate estetice deosebite recomandăm asocierea  tratamentului cu toxina botulinică cu un tratament de corectie a ridurilor şi un tratament de rehidratare generală a feţei.

MEZOTERAPIA FACIALA

Mezoterapia consta in injectarea in mezoderm  unei combinatii de substante active , cu rol terapeutic,care actioneaza in profunzime. Practic este o administrare mult mai concentrata a produsilor activi folositi si in cremele cosmetice direct in tesutul profund al pielii. Rezultatele sunt mult mai eficiente decat in administrarea unor creme care au un rezultat limitat deoarece  capacitatea lor de penetrare este mult mai redusa, astfel ca raportul rezultate pret este mai bun in cazul mezoterapiei. Rezultatele sunt vizibile dupa aproximativ 4 sedinte de tratament.