Implantul dentar

Implant dentar

Inserarea unui implant dentar este o interventie chirurgicala frecvent realizata in clinica noastra si conta in introducerea acestuia la nivelul zonei osoase vindecate in urma extractiei dentare.. Dupa un timp, necesar integrarii osoase (2-6 luni), pe implant se ataseaza o alta piesa metalica din titan numita bont protetic, deasupra caruia se va realiza coroana, puntea sau proteza dentara ce va inlocui dintele sau dintii absenti.

Avantaje prezentate de implantul dentar il situeaza pe primul loc  in optiunile de tratament ale pacientilor care au edentatii dentare ( lipsa de dinti):

 • aplicarea unui implant dentar NU necesita slefuirea dintilor limitanti ai spatiului edentate (lipsit de dinti).Acesta este , in opinia mea , cel mai mare avantaj al implanturilor dentare deoarece dintii slefuiti , cum se procedeaza in  cazul puntiilor clasice ,se vor compromite in timp.
 • tratamentul prin implante poate rezolva situatiile clinice in care nu se pot aplica puntiile clasice , fiind necesara realizarea protezelor dentare mobile.
 • este suficientă o singură ședință de tratament pentru inserarea implantului dentar
 • osteoingrarea osoasa si vindecarea sunt rapide
 • impantul dentar este compatibil cu toate solutiile de tratament protetic:
  • coroanele dentare
  • puntile dentare, recomandate atunci cand  lipsesc mai multi dinti
  • lucrarile dentare mobile, pentru cazuri complexe, care necesita sisteme speciale de mentinere

De multe ori ,pacientii  varstnici isi exprima ingrijorarea ca varsta lor ii poate impiedica sa beneficieze de un implant dentar. Cu toate acestea, sanatatea este un factor mult mai important decat varsta, si daca esti suficient de sanatos pentru a face o extractive dentara  , probabil ca esti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant. Acest tip de tratament dentar poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cornice.

Dupa evaluarea atenta a investigatiilor sangvine si cardiologice  recomandate precum si a istoricului tau dentar, putem aprecia foarte precis daca esti sau nu un candidat pentru interventia de inserare a unui implant dentar.

Dintii realizati pe implanturile dentare  vor arata si vor functiona la fel ca si dintii naturali.Functiile fizionomica ( estetica) ,fonetica si masticatorie vor fi complet refacute.

Asfel putem aprecia ca protezarea cu ajutorul implanturilor dentare imbunatateste concret calitatea vietii. Persoanele care pana atunci erau jenate si ingrijorate din cauza problemelor functionale cauzate de pierderea dintilor  sunt intotdeauna foarte multumite de rezultatele obtinute.