Terapie dentara

Obturatii coronare fizionomice

Obturatiile coronare sunt restaurari protetice prin care se reda fizionomia si functionalitatea dintelui cariat, cu fracturi minime, sau alte tipuri de leziuni.

Obturatiile coronare  sunt realizate din materiale composite care au aceeasi culoare cu cea a dintelui natural.

Cea mai frecventa problema dentara este reprezentata de leziunile carioase.In urma consultatiei se va stabili locatia exacta si severitatea cariei.

Materialul compozit utilizat in clinica noastra ( Tetric EvoCeram ) asigura realizarea unor restaurari coronare foarte estetice, asemanatoare ceramicii. Aspectul fizionomic este completat si de efectul cameleonic al compozitului care aplicat in cavitatea dentara nu mai permite observarea liniei de separatie dintre obturatie si dinte.Acest material are in componenta sa particule de ceramica prepolimerizate asigurand un  risc de carie secundara foarte scazut.Acest aspect este dublat si de eliberarea locala de fluor prin schimb ionic. Tetric Evoceram este unul dintre cele mai performante materiale compozite existente(85 milioane restaurări coronare în întreaga lume), fiind folosit in majoritatea clinicilor de prestigiu din Europa.

Tratamentul endodontic

In ultimul timp ,endodontia s-a identificat ca specialitatestomatologica, tratamentul endodontic constand in prevenirea, diagnosticarea si tratamentul  afectiunilor datorate pulpei dintelui ( pulpita, necroza, gangrena ) , in fapt tesutul moale din interiorul dintelui. Scopul tratamentului endodontic  este  de a mentine dintele pe arcada.
Tratamentul endodontic presupune efectuarea unor radiografii dentare in vederea stabilirii diagnosticului dar si pentru a avea un control permanent in timpul tratamentului de canal.
Tratamentul endodontic se va finaliza cu obturatia de canal.Ulterior se vor lua in discutie aspectele legate de reconstructia partii coronare a dintelui.